Loading...
tr usd
USD
-0.06%
Amerikan Doları
34,20 TRY
tr euro
EURO
-0.13%
Euro
37,43 TRY
tr chf
CHF
0.30%
İsviçre Frangı
39,88 TRY
tr cny
CNY
-0.02%
Çin Yuanı
4,83 TRY
tr gbp
GBP
-0.19%
İngiliz Sterlini
44,70 TRY
bist-100
BIST
-1.84%
Bist 100
8.964,10 TRY
gau
GR. ALTIN
0.57%
Gram Altın
2.885,97 TRY
btc
BTC
-0.34%
Bitcoin
60.431,93 USDT
eth
ETH
1.09%
Ethereum
2.396,27 USDT
bch
BCH
1.3%
Bitcoin Cash
324,80 USDT
xrp
XRP
2.66%
Ripple
0,54 USDT
ltc
LTC
-0.31%
Litecoin
64,38 USDT
bnb
BNB
-1.1%
Binance Coin
564,41 USDT
sol
SOL
-0.67%
Solana
138,40 USDT
avax
AVAX
-0.46%
Avalanche
25,65 USDT

MonaCoin Amacı Nedir Hangi Borsada Var

MonaCoin nedir? MonaCoin ne zaman çıktı? MonaCoin ne işe yarar?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MonaCoin, bir kripto para veya dijital varlık biçimi olurken, sembolü MONA olarak tanımlanmıştır. 2014 yılında tasarlanan Monacoin, Japonya’da geliştirilen ilk alternatif kripto para birimidir. Piyasa değeri bakımından en büyük ilk 100 kripto paradan biri olan ve yaşadığı büyümenin de etkisi ile günlük işlem hacmi en az 1 milyon dolara ulaşan MonaCoin’i popülerliği zirveye ulaşmadan tanımak tüm kripto para severlerini ve kripto para yatırımcılarını olumlu etkileyecek.

MonaCoin Nedir

MonaCoin, özellikle birçok kişinin Bitcoin ve Ethereum yerine MonaCoin’i tercih ettiği Japonya’da meraklıları cezbeden eski kripto para sınıflarından biridir. Bu kripto para, piyasa değeri eğilimlerinden bağımsız olarak teknoloji cephesinde lider gibi görünüyor, bu yüzden Ethereum’un rakibi olması da bekleniyor.

MonaCoin, merkezi olmayan bir açık kaynaklı platform ve eşler arası ödeme ağıdır. Kripto para birimi MONA sembolü ile gösterilir ve toplam 105 milyon token arzına sahiptir. ICO’su 20 Mart 2014’te işlem görmeye başladı. MonaCoin ilk olarak Japon internet forumu olan 2Channel’da beğenildi. MonaCoin, Proof-of-Work fikir birliği mekanizmasını kullanır ve Lyra2RE (v2) algoritması tarafından desteklenir. Bu, MONA para dağıtımının dağıtılmasına yardımcı olur.

Monacoin Nasıl Çalışır ve Ne İşe Yarar

Piyasadaki en eski kripto para projeleri arasında yer alan Monacoin (MONA), madencilik imkanlarına elverişli bir algoritmayı ana ağında benimsemiş. Buna göre ağda madencilerin de yer aldığını görüyoruz. Halen madencilik işlemleri devam ediyor ve her bir buçuk dakikada bir blok kazılarak Monacoin zincirine ekleniyor. Madencilere verilen blok ödüllerinin 25 MONA olduğu belirtiliyor. Bu ödül MONA blockchain’inde her 1051 bininci blok kazıldığında yarılanıyor. Yani zorluk derecesi güncellemesi yapıldığı için bu ödül de güncelleniyor. Bu yarılanma işlemi hemen hemen üç yılda bir denk geliyor. MONA coin’lerin hiçbir şekilde önceden kazılmadığı bilgisine de ilgili evraklarda ulaşıyoruz.

Monacoin Lyra2RE (v2) algoritmasını kullanıyor. Blok süresi 1.5 dakika olan Monacoin’in blok ödülünün 25 MONA olduğu belirtiliyor.

Monacoin madenciliği için Dark Gravity Wave v3 algoritması kullanılıyor. Diğer kripto paralarda olduğu gibi MONA’da madenciliği yapılan bir kripto para birimi olarak karşımıza çıkıyor. Yani tüm MONA’lar henüz piyasada yer almıyor. Ancak her kripto paranın da madencilikle piyasaya sürülmediğini unutmamak gerekir

Amd kart ile Monacoin madenciliği yapmak için Sgminer, Nvidia kart ile Monacoin madenciliği yapmak içinse Ccminer kullanılması gerekiyor.

Bunların yanında MonaCoin’in toplam arzı 105.120.000 olarak belirlendi. Coinmarketcap verilerine göre şu anda dolaşımda olan MONA adedi ise 65.729.675…

Tüm bunlarla beraber Japonya’nın ilk kripto parası olduğu gibi Monacoin yatırımları çok büyük miktarlara ulaştı ve ülke içindeki alışveriş merkezleri hatta dükkanlarda geçerli hale geldi.

Monacoin (MONA) ne zaman çıktı

Monacoin (MONA) 2014 yılında Japonya’da tasarlandı. Monacoin projesi kapsamında hayata geçirilen bu kripto para daha sonra yeniden isimlendirilerek yalnızca Mona olarak adlandırıldı. Mona ismi Japon alfabesi kullanılarak geliştirilmiş kediye benzeyen bir figüre dayanıyor. Bu figür o yıllarda oldukça popüler olmuş ve Japon topluluğunun geneli tarafından benimsenmişti. Monacoin projesinin başlatılacağı da ilk kez bu figürün meşhur olduğu platform üzerinden kullanıcılara duyurulmuştu. Mr. Watanabe adı verilen anonim bir karakter tarafından geliştirilen Monacoin bu yönüyle lider kripto para Bitcoin (BTC) ve onun gizemli geliştiricisi Satoshi Nakamoto’ya benziyor. İki kripto paranın geliştiricilerinin gerçek kimliği de net bir şekilde öğrenilemiyor. MONA coin’ler bugün çok sayıda borsada listelenmeyi başarmış ve sayısız kullanıcıya hizmet veriyor. Eşten eşe gerçekleşecek ödemelerde etkili sonuçlar vadeden MONA kripto para severlere hizmet ediyor. Blockchain teknolojisinin çoğu avantajını Monacoin projesinde görebiliyoruz.

MonaCoin’in Faydaları Nelerdir

Sahte kurucu Watanabe, MonaCoin’i öncelikle karmaları bulmak ve bu oyun için özel para birimi olarak hizmet etmek için geliştirdi. MonaCoin, Japonya’nın ilk kripto para birimi ve LiteCoin’in hard forkudur.

Diğer birçok kripto gibi, herhangi bir varlık tarafından değil kendi topluluğu tarafından kontrol edilir. Kullanıcıları tarafından korunan, tamamen dağıtılmış bir ödeme sistemine sahiptir. En büyük PC Mart’ları olan Akihabara’da MONA coinleri de kullanılmaktadır.

Japonya hükümeti MONA kripto paralarını yasal olarak kabul etti ve çevrimiçi ve fiziksel mağazalarda yaygın olarak kullanılıyor. Hatta bir Japon MONA paralarıyla bir arazi parçası bile satın aldı. Zaif ATM, MONA coinleri ile ödeme yapılmasına izin verir.

MONA Coin Hangi Borsada ve Nasıl ve Nereden Satın Alınır

Kendi altyapısı üzerinde geliştirilen ve tamamen bağımsız bir ilerleme sergileyen MONA Coin, neredeyse hiçbir platform tarafından desteklenmiyor. Bu yüzden erişmek ve barındırmak bazı zamanlarda oldukça zor hale gelebiliyor. Bunun yanında MONA Coin alım satım işlemleri de yapabileceğiniz çok az kripto para borsası bulunuyor.

  • Zaif – En Yüksek Hacme Sahip Borsa (Japonya Borsası)
  • Dove Wallet
  • ProBit Global
  • bitFlyer
  • Crex24
  • CROSS Exchange
  • Finexbox
0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı: medyacoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. medyacoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya medyacoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle medyacoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Medya Coin ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!