Projesiyle kripto para piyasasında dikkat çeken Fantom, yatırımcıların ilgisini çekiyor. Fantom (FTM), DAG tabanlı bir akıllı sözleşme platformudur. Hem çevrimiçi hem de çevrimdışı cüzdanlarda saklanabilmektedir. Ek olarak platform yatırımcılarına stake imkanı da sunmaktadır.
Fantom Coin Nedir
Fantom’un vizyonu, geniş ölçekte konuşlandırılabilen DAG teknolojisini kullanarak dünyadaki tüm işlem organları arasında uyumluluk sağlamaktır. Gerçek dünyada yüksek güvenirliğe sahip yeni altyapı oluşturmak için gerçek zamanlı işlemlere ve veri paylaşımına izin vermektedir.
Fantom birçok endüstride kullanılma niyetindedir. Platformun şu anda yer almayı hedeflediği endüstriler telekomünikasyon, finans, lojistik ve elektrikli araçlardır.
Fantom Vakfı, platformunu yeni bir akıllı sözleşme tabanlı ekosistemle birlikte oluşturmak istemektedir. Üstelik platform bu sistemin mevcut ve gelecekteki tüm şirketler tarafından kullanabileceğini de belirtmektedir.
Fantom Projesi Nedir
Fantom projesi nedir konusu da kripto para yatırımcılarının merak ettiği sorulardan biri. Güney Koreli bilgisayar yazılımcısı Dr.Ahn Byung Ik tarafından kurulan Fantom, merkezi olmayan uygulamalar (dApp’ler) ve dijital varlıklar için merkezi olmayan, izinsiz, açık kaynaklı bir akıllı sözleşme platformudur. Ayrıca Ethereum’a bir alternatif sağlamak için oluşturulmuş birçok blok zinciri ağından da biridir.
Fantom blockchain ana ağı Aralık 2019’da yayına girdi ve ağ mimarisi, istikrarlı bir ölçeklenebilirlik, güvenlik ve ademi merkeziyetçilik dengesi sağlayarak Blockchain Trilemma’ya uygulanabilir bir çözüm sağlamayı amaçlıyor.
Diğer Ethereum alternatifleri gibi, Fantom da eski ilk hareket eden akıllı sözleşme platformunun Ethereum’un sağlayabileceğinden daha fazla ölçeklenebilirlik ve daha düşük maliyet sağlamayı amaçlıyor. Fantom kripto platformunun benzersiz bir unsuru, kullanıcıların yalnızca Fantom’un ana fikir birliği katmanına güvenmek yerine kendi bağımsız ağlarını oluşturup dağıtabilmeleridir. Fantom üzerine kurulu her uygulama kendi benzersiz blok zincirinde çalışır. Her Fantom dApp, kendi blok zincirinde çalışırken, ana Fantom blok zincirinin güvenliğinden, hızından ve kesinliğinden de yararlanır. Ayrıca, bağımsız blok zincirleri yapı olarak modülerdir, bu da geliştiricilerin bunları kendi projelerinin kullanım durumuna göre yapılandırmasına olanak tanır.
FTM coin kimin?
Fantom, Dr. Ahn Byung Ik adlı Güney Koreli bir bilgisayar bilimcisi tarafından yaratıldı.
Bugün, Fantom Vakfı, Digital Currency Holdings’in eski CTO’su olan CEO/CIO Michael Kong tarafından yönetiliyor. Ekip ayrıca, tanınmış bir merkezi olmayan finans mimarı ve Yearn.finance’in yaratıcısı Andre Cronje’yi de içeriyor.
Fantom Vakfı’nın birincil hedefi, Fantom’un benimsenmesini desteklerken açık sistemi geliştirmektir.
Fantom (FTM) Ne Zaman Çıktı?
Aralık 2019’da piyasaya sürülen Fantom, blockchain tasarımcıları için dişli bir Ethereum alternatifidir. Açık kaynaklı akıllı sözleşme özellikli bir blok zinciri olarak, tasarımcıların güvenli, kapsamlı ve modüler DApp’ler (Merkezi Olmayan Uygulamalar) geliştirmesine olanak tanır.
Fantom (FTM) Kaç Dolar?
Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Fantom Coin $ 0.221549 dolardan işlem görüyor. 2021 yılının Ağustos ayı itibariyle FTM Coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 3,13 dolarla kaydetti. Bununla birlikte FTM yılın en düşük seviyesini ise 0,02 dolarla belirledi.
Fantom (FTM) Kaç TL?
Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 FTM Coin 4,10 TL TL’den işlem görüyor. FTM Coin fiyatı son 24 saat içerisinde -3.53% değişim gösterdi. FTM Coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 110,427,820 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 552,820,924 dolar seviyesinde.
Fantom’un (FTM) Arzı ve Fiyatı Nedir?
Coingecko verilerine göre Fantom, 3,175,000,000 FTM’lik toplam arza sahiptir. Dolaşımdaki arzı ise 2,541,152,731 FTM’dir. FTM’nin mevcut fiyatı 2,14$’dır. Ancak 28 Ekim 2021’de 3,46$’a kadar yükselmiş ve rekor fiyatına ulaşmıştır. Fantom’un piyasa değeri 5,439,361,888$’dır.
FTM Coin Hangi borsada ve Nereden Alınır
FTM Coin çok basit bir şekilde alınabilir. Binance, KuCoin, Gate.io, FTX, Huobi Global, Gemin, Bitfinex, Bybit gibi dev kripto para borsalarından USDT, BTC, ETH, USD, EUR, BNB gibi işlem çiftleriyle alıp satılabiliyor. Kullanıcılar gerekli üyelik işlemlerini gerçekleştirip üye olarak ya da üyelikleri varsa FTM Coin’e kolayca sahip olabilir.